Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΕΤΟΣ ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ ΚΡΙΘΙΑΣ 1-3 αν και περισσότεροι, ήμασταν λίγοι..

 Ένας αγώνας για γερά νεύρα και με φοβερές διακυμάνσεις στην ροή του, διεξήχθη την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο του Σταυρού ανάμεσα στον ΑΕΤΟ και τον ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ, που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με σκορ 1-3.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου ευτύχησε να έχει για πρώτη φορά στη διάθεση του από την έναρξη της προετοιμασίας μια πλήρη αποστολή, έστω και σε χαμηλό βαθμό ετοιμότητας, παρ όλες βέβαια τις σημαντικές απουσίες των τραυματιών Ιωαννίδη, Παπαδημητρίου Σ. , και Ζευγολατάκου.
  Παρατάσσοντας σύστημα 4-2-3-1 και κάτω από τα δοκάρια τον Κιουπτσή δεξιά στην άμυνα τον Κιντσάκη, αριστερά τον Ατλάζη Ι, στο κέντρο της άμυνας τους Δημούδη - Ναούμ Α, στο κέντρο δίδυμο αμυντικών χαφ Χελά - Καραγιώργη αριστερά Λάζογλου, δεξιά Παπαθανασίου Θ, επιτελικό μέσο Παπαθανασίου Μ, και μόνο στη κορυφή της επίθεσης τον Τσαναξή. οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ιδιαίτερα την πολύ καλή αμυντική γραμμή, απεναντίας οι μεγάλες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου άνηκαν στον ΑΕΤΟ που βρέθηκε τρείς φορές προ κενής εστίας σπαταλώντας ισάριθμες ευκαιρίες! μοιραία λοιπόν η ανάπαυλα βρήκε τις ομάδες χωρίς σκορ.
  Τίποτα δεν προμήνυε το τι θα επακολουθήσει στο β' ημίχρονο, ο Ναούμ Θ, μπήκε στη θέση του Λάζογλου και ουσιαστικά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, σε ένα ονειρικό τέταρτο που ακολούθησε, ο ίδιος παίχτης βγαίνοντας μόνος απέναντι στο τέρμα ανατράπηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής κερδίζοντας την αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα.
 Μια αναγκαστική αλλαγή στο 64' έφερε στη θέση του Χέλα τον Ουτσικούνη και κάπου εκεί θαρρείς κατέβηκαν οι διακόπτες και σταμάτησαν τα πάντα να λειτουργούν ή για να είμαστε πιο δίκαιοι, οι ποδοσφαιριστές της Κριθιάς έκαναν τεράστια προσπάθεια με περισσότερες δυνάμεις και ψυχικά αποθέματα καταφέρνοντας να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, με αποτέλεσμα να κερδίσουν πέναλτι στο 67' και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Η ανατροπή δεν άργησε να έρθει, με το 1-2 στο 72' ακόμα και όταν οι αντίπαλοι έμειναν με εννέα παίχτες στο 75', στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα που έβγαζε πάθος, ήξερε τι ήθελε και πως να το πάρει, στο 80' ο Πέζης πήρε τη θέση του Κιντσάκη όμως ο εφιάλτης συνεχίστηκε αφού δεν υπήρξε καμία αντίδραση από πλευράς ΑΕΤΟΥ, κατάφερε μάλιστα να δεχθεί και τρίτο τέρμα στο 82' που έβαλε ταφόπλακα στις προσδοκίες για ένα καλό αποτέλεσμα. Πολύ καλή η διαιτησία χωρίς κανένα λάθος σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο ματς.

 Ο ΑΕΤΟΣ κατέρρευσε κυριολεκτικά στο τελευταίο μισάωρο συνέπεια της κακής φυσικής κατάστασης και των πολλών λαθών που έφερε αυτή, δεν διαχειρίστηκε σωστά την εξέλιξη του παιχνιδιού και φυσιολογικά ήρθε η ήττα στην πρεμιέρα, συνεχίζουμε την προσπάθεια που απαιτεί πιο σκληρή δουλειά από όλους μας ελπίζοντας να αποδώσει καρπούς το συντομότερο.