Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥ - μαέστρος της χορωδίας Μ.Α.Σ. "ΑΕΤΟΣ" Άνω Σταυρού


Προς κ. Τσακίρη Αναστασία
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρεντίνας

Με αφορμή την περάτωση των δύο συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν από τον Γιάννη Σπανό και τον Κώστα Καράλη σε σύμπραξη με τις χορωδίες του δήμου Σταγείρων Ακάνθου και του ΜΑΣ «Αετός» Άνω Σταυρού σε Σταυρό και Στρατώνι αντίστοιχα. θα ήθελα να παραθέσω τα ακόλουθα:

Η παρουσία και μόνο του ονόματος του μεγάλου μας συνθέτη Γιάννη Σπανού καθώς και του σημαντικότατου ερμηνευτή Κώστα Καράλη στην περιοχή μας είναι από μόνο του μεγάλο γεγονός. Για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος εργάστηκαν και συντονίστηκαν ένα πλήθος παραγόντων και από τους δύο δήμους καθώς και παράγοντες των πολιτιστικών συλλόγων που απαρτίζουν τη Μικτή πολυφωνική χορωδία του δήμου Σταγείρων Ακάνθου(Ιερισσού ,Στρατωνίου και Ολυμπιάδας) και της τοπικής χορωδίας του ΜΑΣ «Αετός» Α. Σταυρού.
Με αφετηρία τις προσωπικές μου γνωριμίες στον καλλιτεχνικό χώρο και με την αναγκαία θέση μου σαν συντονιστή όλων αυτών που προανέφερα επιτεύχθηκε το γεγονός των δύο παραπάνω συναυλιών, που είναι στην κυριολεξία μοναδικές γιατί για πρώτη φορά στην καριέρα του ο συνθέτης Γιάννης Σπανός συμπράττει επί σκηνής με χορωδία σε κανονική του συναυλία..
Βέβαια για την επίτευξη αυτών τον σημαντικότερο ρόλο έπαιξε η ύπαρξη της ενιαίας αυτής χορωδίας (Σταγείρων Ακάνθου και Άνω Σταυρού) και το επίπεδο απόδοσης της που έχει φτάσει έτσι ώστε να την εμπιστεύονται μεγάλοι μουσικοί ,συνθέτες και ερμηνευτές. Ακόμη πιο σημαντικός παράγοντας είναι επίμονή και το πάθος των χορωδών που απαρτίζουν τις χορωδίες αυτές οι οποίοι δέχθηκαν να μπουν σε ένα πολύμηνο πρόγραμμα σκληρών, επαγγελματικού επιπέδου, προβών.
Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι οι δύο αυτές συναυλίες είναι αποτέλεσμα τις δουλειάς όλων αυτών που δούλεψαν για αυτές και όχι ενός και μόνο ατόμου ..Έτσι σαν γενικός μαέστρος και συντονιστής της όλη προσπάθειας οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλο αυτόν τον κόσμο που δούλεψε μαζί μου.

Ειδικότερα όσον αναφορά την περιοχή του Δήμου Ρεντίνας ευχαριστώ από βάθος καρδίας:
1. Τη δημοτική αρχή του Δήμου Ρεντίνας και όλο το Δημοτικό συμβούλιο ανεξαρτήτως παρατάξεων και συνδυασμών για την στήριξη της ενέργειας αυτής.
2. Το Πνευματικό – Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ρεντίνας και ιδιαιτέρως τον πρόεδρό του Γιαννούλη Γεώργιο για την άψογη και απόλυτα συντονισμένη συνεργασία που είχαμε .
3. Τους προέδρους και τα διοικητικά συμβούλια του ΜΑΣ «Αετός» που εδώ και δύο χρόνια που δημιουργήθηκε η χορωδία με περιβάλλουν με απόλυτη εμπιστοσύνη.
4. Τους χορωδούς της τοπικής χορωδίας που με «ανέχθηκαν» κατά την διάρκεια των τόσο επίπονων, πιεστικών και εξαντλητικών προβών για την προετοιμασία των δύο αυτών συναυλιών.

Ελπίζω το αποτέλεσμα να ικανοποίησε όλους και να βοήθησε να σηκώσουμε λίγο πιο ψηλά τον πήχη του επιπέδου της καθημερινότητάς μας.

Είναι σίγουρο ότι «το ταξίδι» δεν σταματάει εδώ και υπόσχομαι σε όλον αυτό τον κόσμο ότι με την στήριξη και την δουλειά όλων μας θα έχει συνέχεια. και μάλιστα ανοδική.

Με τιμή και εκτίμηση
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
(μαέστρος των χορωδιών:Δήμου Σταγείρων Ακάνθου
και ΜΑΣ «Αετός Άνω Σταυρού)

--------------------------------------------------------------------------------------------
*Για αποφυγή μελλοντικών παρεξηγήσεων θα ήθελα να επισημάνω πως τις ανακοινώσεις (ηλεκτρονικές ή έντυπες) των χορωδιών που διευθύνω τις συντάσσω και τις κοινοποιώ εγώ προσωπικά σαν μαέστρος και καλλιτεχνικός υπεύθυνος αυτών, καθώς και οι αντίστοιχοι φορείς (δήμοι ή σύλλογοι) στον οποίο ανήκει η εκάστοτε χορωδία. .Οτιδήποτε άλλο αποτελεί προσωπική άποψη και ενδεχομένως να μην εκφράζει την χορωδία σαν φορέα.