Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Συμμετηχή στην 7η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών


Ο Μορφωτικός αθλητικός Σύλλογος «ΑΕΤΟΣ» Άνω Σταυρού αποτελεί μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών από τις 22 Νοεμβρίου 2008.


Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Εθελοντικής Αιμοδοσία θα συμμετέχει στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.


Σύμφωνα με το συνοπτικό πρόγραμμα διαδρομών της Λαμπαδηδρομίας η φλόγα θα περάσει από τους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας το διάστημα 7 Σεπτεμβρίου με 27 Σεπτεμβρίου.


Κατά το χρονικό διάστημα αυτό η φλόγα θα βρεθεί και θα περάσει από το Δήμο Ρεντίνας και συγκεκριμένα από τα δημοτικά διαμερίσματα του Σταυρού και Άνω Σταυρού με την συμμετοχή λαμπαδηδρόμων εθελοντών αιμοδοτών του τόπου μας και της περιοχής μας γενικότερα.


Στην προσπάθεια αυτή για την μετάδοση του μηνύματος της συμμετοχής των πολιτών στην Εθελοντική Αιμοδοσία θα συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού «Μέγας Αλέξανδρος» και ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Στρυμονικού Κόλπου «ΟΙ ΑΤΡΟΧΙΣΤΟΙ» που διαθέτουν τράπεζες αίματος.


Συνολικά στην 7η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών θα συμμετέχουν 80 Σύλλογοι και περισσότεροι από 15 λοιποί φορείς από όλοι την Ελλάδα.

Στόχο έχει την άμβλυνση του οξύτατου προβλήματος της έλλειψης αίματος, την ανάπτυξη της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και την κατά το δυνατόν επαρκή κάλυψη των αναγκών σε Αίμα των μελών, φίλων και κατοίκων του τόπου μας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της διαδρομής της φλόγας από την περιοχή μας.