Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Το μήνυμα της Ημερίδας έχει δοθεί – θέλω & εγώ να συμμετέχω…


Την Κυριακή 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Ανακύκλωση & ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Σταυρού.

Η συμμετοχή του κόσμου στην ημερίδα ήταν μικρή όμως το μήνυμα για την συμμετοχή όλων μας σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής έχει δοθεί.

Η ανακύκλωση είναι δείγμα κοινωνικής & περιβαλλοντικής συνείδησης, είναι πράξη ευθύνης για όλους.
Ας την στηρίξουμε γιατί έτσι προστατεύουμε το περιβάλλον & βελτιώνουμε την ποιότητα ζωή μας.
Είναι αναγκαίο για μας & τα παιδίαμας!

Ομιλητές της ημερίδας ήταν:
- κ. Χαϊδευτός Άγγελος – εκπρόσωπος του Μ.Α.Σ. «ΑΕΤΟΣ» Άνω Σταυρού (χαιρετισμός)
- κ. Τσίτσος Φίλιππας – Αντιδήμαρχος Ρεντίνας,
- κ. Παναγιώτου Αθηνά – εκπρόσωπος της Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης,
- κ. Μπαρμπουνάκη Χρύσα- εκπρόσωπος του Σύνδεσμου Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Τσίτσος Φίλιππας, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει ή σκοπεύει να πραγματοποιήσει ο Δήμος Ρεντίνας για την προώθηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η κ. Παναγιώτου Αθηνά παρουσίασε τις μορφές και την σπουδαιότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όχι μόνο στη βιομηχανία αλλά και για οικιακή χρήση. Εκείνο που επισημάνθηκε στο τέλος της ομιλίας της ήταν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι πλέον οικονομικότερες από τις συμβατικές πηγές ενέργειας.
Τέλος η κ. Μπαρμπουνάκη Χρύσα αναφέρθηκε στην σωστή διαχείριση και ανακύκλωση των οικιακών απορριμμάτων και τον αντίκτυπο που έχει στην καθημερινότητα μας, στο περιβάλλον μας και στην κοινωνίας μας γενικότερα.
Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο κ Στοΐτσας Αντώνης, Δήμαρχος Ρεντίνας.
Συμμετοχή στην ενημέρωση και στην διάδοση του μηνύματος «Θέλω & εγώ να συμμετέχω…» είχαν όλοι οι Φορείς και οι Σύλλογοι του Δήμου Ρεντίνας με την διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων.